Contacteer onssluiten

fruitboom sfeer afbeelding
Broeckaert > Nieuws

Artikel in de kijker: Schorseneren

Posted by Gert on October 27, 2016

Schorseneren zijn een typische wintergroente. Ze wordt ook wel eens winterasperge of ‘armeluisasperge’ genoemd, omdat de smaak inderdaad een beetje op asperges lijkt. Een goede bereiding met schorseneren hoeft niet onder te doen voor asperges.

Een andere bijnaam is ‘keukenmeidenverdriet’ of ‘huisvrouwenleed’ omdat het nogal een klus is om de zwarte wortels schoon te maken.

Voedingswaarde

Schorseneren leveren ongeveer 70 kcal per 100g op, wat iets meer is dan de meeste groenten. Ze bevatten veel ijzer, vezelstoffen en vitamine C, en behoorlijke hoeveelheden kalium, fosfor, calcium en magnesium. Ze bevatten ook inuline, dat is een fermenteerbaar, niet-oplosbaar zetmeel dat in het lichaam wordt omgezet tot fructose en dat werkt als prebioticum: het zou een positieve invloed hebben op de darmflora. Voor mensen met een prikkelbaar darmsyndroom zijn ze afgeraden, precies omwille van de aanwezigheid van die fermenteerbare suikers.

Aankopen

Schorseneren zijn tegenwoordig bijna het hele jaar te koop, maar ze zijn het best van november tot maart. Ze moeten bij aankoop stevig aanvoelen, niet vertakt en helemaal droog zijn. 

U kunt ook schorseneren uit diepvries, blik of glas kopen, die bevatten nog altijd veel vitamines en mineralen. Reken op ongeveer 250 g verse schorseneren per persoon voor een hoofdmaaltijd.

Bewaren 

Verse schorseneren kunt u bewaren op een koele droge plaats. In de koelkast kunt u ze ongeveer een week bewaren, op een koele, droge plaats kunt u ze in een papieren zak enkele weken bewaren. 


Jaarlijkse sluitingen

Posted by Gert on December 16, 2014

Wij zijn gesloten op 25 december 2014 en eveneens op 1 januari 2015. Gelieve hiermee rekening te houden bij uw bestelling.


Nieuwe Partner AVIKO

Posted by admin on October 27, 2014

Aviko-Logo-2008_800.pngAVIKO is vanaf heden onze nieuwe partner. Voor vragen rond producten of leveringen mag u ons contacteren.


Contact informatie

Broeckaert BVBA

St.Bartholomeusstraat 34

2170 Merksem

Tel: 03 645 66 41

footerImg

Laatste nieuws