Contacteer onssluiten


 

Captcha Code

Klik op de afbeelding om een andere captcha in te laden.
 
fruitboom sfeer afbeelding
Broeckaert > Over ons > Historie

Historie

344G_16_copy.pngIn 1950 vestigen zich 2 broers, Aimé en Willy Broeckaert uit het Oost-Vlaamse Zele zich in Antwerpen in navolging van hun broer John, die in Brussel met succes een groenten en fruithandel had opgericht.

In 1954 werd op het Zuid hun kruidenierswinkel geopend en aangezien zij toen al veel belang hechtten aan de versheid van hun groente en fruitafdeling werd een nevenfirma “A&W Broeckaert” opgericht om hun winkel te bevoorraden.

De kruidenierswinkel is dankzij de visie en de werklust van de twee broers en hun echtgenotes uitgegroeid tot de supermarktketen JAWA die tot 1995 in het Antwerpse een echt begrip was wat betreft de versheid en kwaliteit van hun voedingsmiddelen.

De dynamiek van de Antwerpse haven was ook de broers niet ontgaan en geleidelijk werden dan ook bijna alle scheepsbevoorraders klant van de firma Broeckaert. Met hun 2de hands Bedford vrachtwagens van het Engelse leger waren zij toen al veel gezien in de haven voor het beleveren van zeeschepen.

Bij het overlijden van de stichter Aimé Broeckaert, werd de firma verder familiaal geleid en werd eeen bijkomende focus gevonden in het beleveren van de Antwerpse horecazaken.

Vandaag vormen deze twee peilers nog steeds de basis voor een sterk bedrijf.

 

Over Broeckaert
Contact informatie

Broeckaert BVBA

St.Bartholomeusstraat 34

2170 Merksem

Tel: 03 645 66 41

footerImg

Optimale service